• +31 (0)6 47542971
  • info@kempff-fotografie.nl

Bruiloft tips

Bruiloft tips

bruiloft tips, trouw tips, bruiloft voorbereidingen, huwelijksvoorbereidingen, bruiloft planning, wedding planner

Je gaat trouwen en natuurlijk gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk. Een bruiloft plannen, dat doe je niet zomaar. Daar gaat enige tijd van voorbereiden aan vooraf. Maar het is natuurlijk ook heel erg leuk, om de mooiste dag van je leven te gaan plannen. Hier een aantal bruiloft tips.

Voorbereiding

Begin op tijd met het plannen van je bruiloft, want een goede voorbereiding is het halve werk. Mijn advies is om hier ruim een jaar van te voren mee te beginnen. Gewilde locaties zijn soms wel een jaar van te voren geboekt en dit geldt ook voor fotografen, videografen en andere dienstverleners. Er zijn ook handige planningtools beschikbaar op sites zoals ZankYou.

 

Weddingplanner

Je hebt vast wel eens van de naam Weddingplanner gehoord. Een goede weddingplanner neemt al je zorgen en voorbereidingen uit handen. Een Weddingplanner neemt al het werk uit handen en zal zorg dragen voor een zorgeloze en onvergetelijke dag. Daarnaast is een Weddingplanner de hele dag aanwezig op je bruiloft om alles in goede banen te leiden. Dus je bent niet meer afhankelijk van een ceremonie meester. Daarnaast zal de weddingplanner met al zijn/ haar ervaringen praktische bruiloft tips hebben.

 

Trouwbeurs

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten trouwbeurzen te bezoeken. Beurzen waar honderd leveranciers aanwezig zijn of de kleinere beurzen met 30 leveranciers . Persoonlijk vind ik de kleinschalige beurzen gezelliger en hebben de leveranciers meer tijd om je te informeren. Op een beurs kun je ook enorm veel inspiratie opdoen voor jouw trouwdag.

Locatie

De juiste locatie moet aansluiten bij jullie wensen. Locaties zijn er in overvloed, je kunt kiezen voor een kasteel, een landgoed, restaurant of andere feestlocaties. Populaire locaties worden vaak al een jaar of zelfs twee jaar van te voren geboekt. Het hoogseizoen loopt van mei t/m september. Maak een afspraak bij de locatie om de de omgeving op je te nemen.

Stijl

Bepaal samen met je partner het soort bruiloft dat je wilt. Wil je er een thema aan geven zoals: Vintage, traditioneel, romantisch, modern of “hip”. Er zijn speciale bedrijven die een zaal kunnen omtoveren in een prachtige feestzaal. Gedekte tafels en decoraties in elke gewenste kleur. Of wil je bij de ingang een toog van ballonnen?

 

Visagiste/ Kapster

Als fotograaf heb ik er vaak mee te maken en dat is de visagie. Een professionele visagist is opgeleid om jou de juiste look te geven. Zij werkt met professionele “materialen” en weet exact de juiste kleuren toe te passen. Mijn advies: Bezuinig hier niet op! Want visagie zie je ook weer terug op de foto’s. Je trouwt maar 1 keer en dat kun je niet overdoen. Ik hoor vaak: ” Maar mijn vriendin kan ook mooie visagie zetten “… Vergeet niet dat een visagist hiervoor opgeleid is en dat kost gewoon iets meer dan je vriendin. Laat anders een proef make up zetten en ervaar het verschil. En wees niet bang om af te wijken van een natural look. Het mag best wat “dikker” aangezet worden, want het resultaat zie je weer terug op de foto’s. Want deze speciale dag ben jij de prinses en die witte jurk draag je maar 1 keer.

 

Fotograaf

Tja ik kan mij zelf natuurlijk niet overslaan…. Een fotograaf zorgt op een creatieve manier, dat jouw herinneringen en emoties worden vastgelegd. Een fotograaf kun je vergelijken met een kunstenaar en heeft een geheel eigen stijl. Maak tijd voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en neem een kijkje naar de foto albums. Daarnaast is dit het moment om te kijken of de persoon gezellig is in de omgang. Want de fotograaf is de hele dag aanwezig op de mooiste dag van je leven. Wanneer jij je niet prettig voelt bij deze persoon, dan komt dat ook weer terug op de foto’s. En niet belangrijk! Weet je nog over 10 jaar of het eten lekker was? Wat je over 10 jaar nog wel hebt, zijn de foto’s en het album.

bruiloft tips

 

Wat nog meer aan bruiloft tips?

Bruidsjurk, kostuum, schoenen, boeket, ringen, uitnodigingen, muziek, receptie boek, vuurwerk, presentjes, bruidstaart, ceremoniemeester, vervoer, Photo Booth, catering.

 

Belangrijk voor de fotograaf

 

Maak een draaiboek van alle handelingen en tijdstippen. Zorg ervoor dat de fotogaaf een kopie krijgt van de planning.

Locaties voor de bruidsreportage: Indien je voorkeur uitgaat naar een buitenlocatie, houd er rekening mee dat het kan regenen. Niets is zo veranderlijk als het weer en we wonen in Nederland. Zorg ervoor dat je een back up hebt voor een binnenlocatie. Bij eventuele regen, kunnen we uitwijken naar een binnen locatie.

De locatie: Wat voor soort sfeer wil je dat er terugkomt in de reportage. Dit kan in een park, een oude binnenstad, wellicht industrieel, denk aan een loods of oude fabriek.

Maak een ruime planning qua tijd. Trek voor een reportage minimaal een uur tot 2 uur uit. Zodat we op ons gemak en rust een mooie reportage kunnen maken. Een reportage kost tijd en een fotograaf wil graag verschillende locatie fotograferen. Zodat je een reportage hebt met verschillende foto’s. Houd ook rekening met eventueel verkeer op de weg.

Schoenen: zorg dat je schoenen ingelopen zijn. Niets is vervelender dan pijnlijke voeten op je huwelijksdag. Tip: trek je schoenen aan met vochtige voeten (sokken) en draag deze bijvoorbeeld thuis. Door het vocht gaat het leer naar je voeten vormen.

Dames neem voor de reportage, gemakkelijke schoenen mee. Het kan ongemakkelijk zijn om met naald hakken door een bos of park te lopen.

Handig tijdens de reportage: een extra paar handen. Om je jurk vast te houden, je extra schoenen vast te houden en je tas met make up vast te houden.

Heren: stop je telefoon niet in broekzak. Dit zie je namelijk weer terug op de foto’s.

Familie foto’s: Maak van te voren een overzicht van de personen met wie je op de foto wilt, zoals ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden. De fotograaf weet namelijk niet met wie je op de foto wilt en we kunnen de dag niet over doen.

Openingsdans: Informeer de fotograaf wanneer je gebruik maakt van eventueel vuurwerk of confetti. Zodat hij vanuit de juiste hoek, de mooiste foto kan nemen. Want dit moment kan je maar 1 keer vastleggen.

Gebruik van een tweede fotograaf? Leuk om de bruid en bruidegom te fotograferen met hun voorbereidingen.

trouwen in het buitenland

 

En last but nog least: Geniet met volle teugen, je trouwt maar 1 keer. Ga op tijd weg en vergeet de trouwringen, je tas en bruidsboeket niet.

 

bruidsfotograaf

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.