januari 9, 2016

Over Ronald

De bruidsfotograaf uit Utrecht | Kempff Fotografie

bruidsfotograaf, huwelijksfotograaf, trouwfotograaf

Mijn naam is Ronald Kempff 46 jaar geboren en getogen in Leiden. Getrouwd met Sofanie en samen hebben wij twee prachtige kinderen: Noah & Demi. Wij wonen in de nieuwe wijk Tuinhof in Utrecht.

Mijn vrouw is van Hindoestaanse afkomst en al snel kwam ik aanmerking met de rijke Hindoestaanse cultuur. Ik kwam op feestjes en huwelijken en daar ging een wereld voor mij open. Fotografie was voor mij een hobby, maar ik wist al snel dat ik bruidsfotograaf wilde worden. Maar een bruidsfotograaf word je niet zomaar, daar moet je veel tijd, energie en en heel veel liefde in steken.

Opleiding

Ik ben begonnen met het volgen van privé workshops  bij de fotograaf Job Schllingemann✟. Job heeft mij veel geleerd over portretfotografie. Daarbij kwamen een aantal aspecten aanbod: lichtinval, houding, dynamiek, compositie en techniek. Met deze kennis ben ik gaan fotograferen op locatie en studio, maar ik wilde mijn kennis verbreden. Vervolgens heb ik het eerste jaar gevolgd bij Stichting Statief en dit heeft mij weer een breder inzicht gegeven in fotografie. Architectuur, landschappen, portretten, alles kwam aan bod.
Het portretteren van mensen vond ik nog steeds het leukst. De interactie met mensen en mooie foto’s maken.

Mentor

In de periode dat ik de cursus volgde, heb ik ik de Bollywood fotograaf uit de lage landen leren kennen: Asim Bari. Hij is een fenomeen binnen de Hindoestaanse en Pakistaanse bruidsfotografie. Asim heeft mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Wat begon als een stage, liep uit tot second scooter. Hij heeft mij meer inzicht gegeven, wat er allemaal bij komt kijken om een mooie bruidsreportage te maken. Asim behoort tot de top 10 bruidsfotografen uit Nederland en een betere stage had ik niet kunnen wensen.

Heden

Ik vind het belangrijk dat je, je als fotograaf blijft ontwikkelen, want je bent nooit uitgeleerd. Daarom ben ik aangesloten bij de Masters of Photographers Network, een netwerk van diverse professionele fotografen. Een aantal malen per jaar hebben wij bijeenkomsten en worden er workshops gegeven door fotografen. Momenteel volg ik een coachingstraject bij de beste fotograaf van Nederland: Bas Uijlings. Middels dit traject wordt er kritisch naar mijn foto werk gekeken, om mij zelf te blijven verbeteren.

Bruidsfotografie is mijn passie! Het fotograferen van de voorbereidingen, de ceremonie, de reportage tot aan het feest. Ik vind het geweldig om een huwelijk van dichtbij te mogen meemaken. Twee mensen die hun liefde voor elkaar vereeuwigen op de mooiste dag van hun leven. Als bruidsfotograaf is het iedere keer weer bijzonder om dit te mogen vastleggen. Met mijn foto’s gebonden in een prachtig album, zul je ieder moment weer herbeleven.

Met vriendelijke groet,

Ronald Kempff

Kempff Fotografie

Bruidsfotografie Utrecht

Trouwfotograaf Trouwfotograaf Utrecht

 

bruidsfotograaf